VIOLENCIES PATRIARCALS

El major impediment per a la desaparició de les violències exercides per el patriarcat és la naturalització d’aquesta violència, situada en una part invisible dels pensaments, i incrustada a la estructura social mitjançant tots tipus de mecanismes coercitius.
Aquesta cultura patriarcal utilitza la violència com una eina per a la seva reproducció, generant una consciencia col•lectiva on, aquest processos violents resulten invisibles. És per aquest motiu que és molt difícil qualificar aquests fets violents com atemptats cap a la dignitat de les persones.
La cultura patriarcal amaga estereotips i relacions de poder, on l’home cishetero de classe mitja suposa la mesura de totes les coses, generant prejudicis vers tot allò que no compleix les seves normes socioeconòmiques-
Aquests prejudicis apareixen a l’educació, els mitjans de comunicació, el sistema judicial, l’entorn laboral i tots aquells espais de la vida pública on les persones ens relacionem.
Quan ens atrevim a denunciar aquestes agressions patriarcals, la societat es conjura per desvincular aquest fet amb un fet social, generant una consciencia de fet individual, domèstic, causal o puntual.
Aquesta estratègia forma part d’un pla perfecte contra la lluita col•lectiva feminista.
És per aquest motiu que una agressió patriarcal és una gressió cap aquelles persones que lluitem cap a tot tipus de desigualtats.
La violència judicial, la violència cap a les dones migrades, la violència CIS, la violència capitalista, formen part d’una mateixa estratègia patriarcal de poder social.
L’estratègia col•lectiva feminista és l’única l’estratègia possible per lluitar contra el sistema patriarcal.

Maria Villar

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s