COL·LABORADORES IV

Clotet

LAURA CLOTET

Metge de família, sexòloga i terapèuta de parella. Col·laboradora de Ràdio Sabadell en el programa “Parlem de sexe?”

ZINTETA

ZINTETA

Arte y feminismo se abrazan, comunican y comprenden en la obra de Cinta Tort Cartró, aka Zinteta (Barcelona 1995). Poniendo el cuerpo en el centro, la obra de Zinteta deconstruye e imagina una diversidad sustantiva, unas corporalidades que se desnudan, que se miran y que se reconocen, que abandonan las asfixiantes proyecciones que el cishteropatriarcado imprime sobre nuestras pieles. Para pensar en la obra de Cinta tenemos que partir de una premisa: el
color es político. El color comprendido como alegría, como una fiesta. Pero también como ternura, como encuentro radical entre los cuerpos que se aprehenden y se celebran. El color como herramienta de activación y movilización de nuestra mirada frente a las opresiones sistémicas patriarcales. Contra el eufemismo, el tabú y el aislamiento Zinteta propone una emancipación que aplaude las marcas, las cicatrices, las movilidades diversas, el encuentro de los cuerpos a través de la escucha, el afecto y la horizontalidad. Sus intervenciones artísticas permiten cuestionarnos quien somos, como somos, como observamos y como proyectamos. Sus proyectos nos aproximan a la reconciliación con nosotres mismes, a reapropiarnos de nuestros cuerpos que un día dejamos de habitar. Como ella siempre dice: “Reapropiarnos de nuestros cuerpos, volver a habitarlos, cuidarlos y quererlos son actos puramente revolucionarios y políticos.” En sus obras, la voluntad de mostrar y pensar la diversidad corporal se ofrece como matriz de sus investigaciones, que también son nuestras, que quieren ser de todes.

tona

TONANOPINTARES

‘Tona no pinta res’ és el pseudònim de la Marta Grau, una vallesana de 36 anys que s’obre camí en el camp de la il•lustració. L’any 2014, una dècada després d’haver acabat els seus estudis superiors a l’Escola d’Art de Sant Cugat, va compartir el seu primer dibuix a les xarxes socials. D’aquella acció de coratge han sorgit, amb el pas del temps, centenars d’encàrrecs, diverses exposicions i una veu pròpia en el panorama de la il•lustració a Catalunya.

BEMEN3

LABORATORI ESCÈNIC BEMEN-3

DIAWAR, “Yo soy mia” és una performance duta a terme per estudiants de primer i segon d’animació sociocultural i turística del centre Bemen-3 sobre el maltracte que ha patit i pateix la figura de la dona en diferents etapes de la història fins l’actualitat, sorgida durant el curs 2017-18 en el Laboratori Escènic Bemen-3 dirigit per Héctor Alonso. El Laboratori Escènic és un espai on es treballen diferents temes de la societat que creiem que queden coses a dir i per lluitar en contra, és un espai de canvi i de transformació.
Diawar és també un projecte comunitari i d’intervenció socioeducativa, orientat a tota la comunitat educativa del centre Bemen-3 (personal docent i administratiu, els altres cicles del centre i els Programes de formació inserció), i als agents socioculturals i educatius del territori on està situat el centre. (Districte de Nou Barris: Vilapicina, Nou Barris, Sant Andreu, Horta…).

Carmen-Juares-cuidadora-mata-tancament_2094400593_56959374_651x366

CARMEN JUARES

Carmen Juares (Valle, Hondures, 1986) viu a Barcelona des de 2005, des d’on va arribar fugint de la violència a Hondures, un dels països més violents del món. Poc després d’arribar, Carmen va passar sis anys de cuidadora interna tancada 24 hores cuidant d’una senyora gran que patia una demencia. Treballa des de fa cinc anys en el Servei d’Atenció a la Dependència (SAD) de la ciutat de Barcelona com a Treballadora Familiar.
Carmen és Tècnica Superior en Integració Social, Tècnica Auxiliar d’Infermeria i estudia el Grau d’Educació Social a la Universitat de Barcelona. Actualment, és coordinadora de l’Associació Mujeres Migrantes Diversas, que s’encarrega de defensar els drets de les dones migrades treballadores de la llar i la cura.

Twitter: twitter.com/cjuarespalma

PER SABER MÉS I

PER SABER MÉS II

PER SABER MÉS III

WhatsApp Image 2019-03-15 at 12.03.02

PILAR RODRÍGUEZ

Advocada i antropòloga, membre del col.lectiu d’advocats/des ALLAC, especialitzada en dret penal i dret d’asil i protecció internacional. Amb 13 anys d’experiència en defensa de moviments socials i activites socials.

WIN_20190315_21_18_24_Pro

AIDA ABELLÓ

Sòciologa i antropòloga, col·laboradora del Centre Jove d’Atenció a les sexualitats. El Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS) és un servei d’atenció específica als adolescents i joves, de caràcter preventiu-educatiu i assistencial, de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears http://www.apfcib.org, obert al públic des de l’any 1992. Es considera un servei de referència, complementari als serveis sanitaris, psicològics i socials, i actua des d’una perspectiva d’optimització dels recursos existents en la xarxa sociosanitària normalitzada.

 

ALLIBEREM ELS NOSTRES COSSOS

Recull d’imatges de cossos nus, sencers o parts concretes, que pretenen prendre consciència sobre la pressió estètica rebuda socialment, així com reflexionar sobre l’estereotip de cos normatiu i altres aspectes relacionats amb la identitat de gènere, el sexisme, el racisme, la gordofòbia, la transfòbia, etc.

AMATISTES (Marina Ventura i Marina Buxó).

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s