PETITA EXPLICACIÓ DE TOT PLEGAT II

Ens sentim atrevides a fer malabarismes, a jugar a conjugar dos conceptes molt presents en boca de moltes i a vegades tan invisibles en la pràctica. Tot i no ser expertes en acrobàcies, ens emociona dialogar i qüestionar. Ens sentim atretes a assumir el risc que implica reflexionar, sentir i repensar què és això de les emocions i el gènere.

Ens sentim envaïdes de preguntes però no busquem certeses. La intenció és oferir espais de reflexió on convisquin possibilitats i perspectives educatives per conversar. Ens preguntem si les emocions s’aprenen, si el gènere té una càrrega emocional, si entenem la coeducació com a metodologia, si les dinàmiques d’educació emocional són racionalitzades…

Ens sentim valentes d’assumir el repte d’oferir unes jornades que convidin a la construcció col·lectiva de nous sabers des del diàleg sobre uns conceptes tan definits i reiteratius en el món social i educatiu.

Ara arriben les segones jornades i ja estem parlant de masculinitat. Pot ser que el patriarcat ens estigui empenyent amb la seva mà negre a acabar, com sempre, parlant dels homes? És una forma un altre cop, d’invisibilització de la dona? Estem repetint de nou els mateixos patrons?

En tot cas, ens sentim emocionades de la participació de persones expertes que ens ajudaran a respondre aquestes i altres preguntes i facilitaran i ens acompanyaran en les II Jornades Consentixs, organitzades per l’Aula Esplai del Vallès, escola de formació en el lleure del Moviment d’Esplai del Vallès.

NENA

Il·lustració Eduard Valls Vivas

Instagram @eduvalls.artwork 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s